Rolsteigers

NEN2718

Eist een jaarlijkse inspectie van rolsteigers. Door goed en terdege onderhoud van het materiaal wordt de levensduur verlengd en de risico's voor de gebruiker tot een minimum verkleind.

 

Rolsteigers

Rolsteigers dienen te voldoen aan de norm NEN2718. Deze norm geeft duidelijk richtlijnen met betrekking tot de ontwerpeisen. Bij de inspectie van rolsteigers gaat het daarbij hoofdzakelijk om het economisch besef dat door goed en terdege onderhoud van het materiaal de levensduur verlengd kan worden. Hierbij geldt de stelling, dat GOED GEREEDSCHAP HET HALVE WERK is. 

 

Door middel van de periodieke keuringen worden de de risico's verkleind dat de rolsteigers incompleet zijn, niet volgens de normen voldoen, of kapot en beschadigd zijn. Daardoor kunnen zij niet maximaal ingezet worden of zelfs door de Arbeidsinspectie worden afgekeurd. De veiligheid van de gebruikers en de aansprakelijkheid hiervoor van de werkgever/opdrachtgever/eigenaar.

 

Vakbekwame inspecties

MSN is onder andere een keuringsinstantie voor NEN2718.  Mochten reparaties noodzakelijk zijn, dan kan MSN Inspecties die in vele gevallen voor u uitvoeren. 

 

Een voortdurend proces

Met eenmaal inspecteren bent u niet klaar. Het vraagt doorlopend aandacht. MSN Inspecties staat u terzijde en schept overzicht.

 

Meer informatie? 

Voor vragen en opmerkingen: Stuur een emailbericht naar info@msninspecties.nl of maak gebruik van ons contactformulier.